понеділок, 4 квітня 2016 р.

Новини із життя селища.

Для чого приїжджали білоруси?

Для чого приїжджали білоруси?
Разом із керівниками об’єднаних громад із Ковельщини вони зможуть залучити європейські гроші.
 метою обговорення питань щодо подальшої активізації співпраці в рамках підписаних міжнародних угод між Ковельською райдержадміністрацією та Кобринським райвиконкомом Брестської області Республіки Білорусь, а також виконання партнерських угод між сільськими радами Ковельщини, розвитку прикордонного співробітництва на теренах Ковельщини перебувала делегація з Республіки Білорусь.
Делегацію з Кобринського району представляли голова Батчинського сільського виконавчого комітету Світлана Гончала, голова Городецького сільського виконавчого комітету Дмитро Міроненко, голова Буховецького сільського виконавчого комітету Сергій Лаврисюк, ‒ повідомляють у прес-службі Ковельської РДА.
Під час візиту представники з Кобринського та Ковельського районів взяли участь в навчальному семінарі, який пройшов на базі Волинської агенції із залучення іноземних інвестицій щодо написання міжнародних проектів в рамках Європейської програми територіального співробітництва країн східного партнерства Україна-Білорусь.
У написанні цих проектів взяли участь Голобський селищний голова Сергій Гарбарук, Люблинецький селищний голова Наталія Сіховська, Велицький сільський голова Віктор Ковальчук. На сьогодні у них є підписані договори про співпрацю між Голобською об’єднаною територіальною громадою та Буховецьким сільським виконавчим комітетом, Велицькою об’єднаною територіальною громадою та Городецьким сільським виконавчим комітетом, Люблинецькою селищною радою та Батчинським сільським виконавчим комітетом.
Депутат районної ради Андрій Мигуля учасникам семінару надав презентаційну інформацію про інвестиційні можливості Ковельського району.
Також до присутніх звернувся координатор проекту ЄС, в.о. ректора Університету ВІЕМ Василь Байцим. З його слів, в рамках програми Східного партнерства ЄС із 20-го січня по 19 квітня 2016 року триває відбір  проектних заявок на першу із чотирьох програм територіального транскордонного співробітництва «Україна-Білорусь».

Немає коментарів:

Дописати коментар