неділю, 21 лютого 2016 р.

Небесна Сотня на сторожі миру і свободи.

   День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого.
 Історія України мала багато трагічних періодів. Коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників. І коли знову настав цей час,  час вибору між свободою та рабством, світлим майбутнім та темним минулим, справедливістю та тиранією -  на Майдані пліч-о-пліч стали українці і євреї,  вірмени, грузини і білоруси. Їх об'єднала українська земля та бажання жити у вільній країні. І ні кулі снайперів,  ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались...
   Так на Майдані з'явилась ще одна сотня - Небесна.  Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну - життя. І для нас є святим обов'язком гідно вшанувати Героїв. Щоб ми пам'ятали - хто і за що загинув.
   В Голобській селищній бібліотеці була проведена година скорботи "Небесна Сотня на сторожі миру і свободи". З інформацією про подвиг учасників Майдану  виступила В.В.Січкар. Після виступу  о. Ніфонта, священика  Свято-Георгіївського храму  хвилиною мовчання вшанували присутні загиблих Героїв та запалили свічу пам'яті.

Немає коментарів:

Дописати коментар