пʼятницю, 24 червня 2016 р.

Людська пам'ять стукає в наші серця.

Знову скорбота вділа чорну шаль, 
Знову скорбота запалила свічку...
      В селищі Голоби 22 червня,  біля Обеліску Слави,  відбувся мітинг-реквієм "Людська пам'ять стукає в наші серця", присвячений 75-й річниці початку Великої Вітчизняної війни і Дню Скорботи та вшанування пам'яті жертв війни в Україні і  який відзначається щорічно після Указу Президента України 17 листопада 2000 року.
    22 червня 1941 року фашистська Німеччина напала на нашу землю.  На довгі три  роки Україна стала ареною жорстоких смертельних боїв. І перші дні і місяці були найважчими і найгіркішими  - відступ наших військ, згарище на місці міст і сіл, чорні руїни там, де ще зовсім недавно вирувало мирне життя. І разом з тим - місяці небаченої мужності і стійкості. І перші жертви - серед військових і мирного населення. 
    Так, як і сьогодні, здавалося б в мирний час, за покликом серця, задля благополуччя своєї рідної країни гинуть вірні її сини. Хвилиною мовчання пом'янули полеглих, тих, хто загинув задля нашого добробуту та в ім'я України.
Вічна слава солдату-герою
І солдатові без нагород - 
Хто загинув хоробрим у бою,
Захищаючи рідний народ... 
  Перед присутніми виступила заступник голови об'єднаної громади Н.І.Борисюк. Розповіла про ті далекі трагічні роки,  не оминула увагою і  сьогоднішні події на Сході України.
  Отець Іоан провів панахиду по мільйонам невинних жертв, яких забрала війна і серед яких є багато наших односельців.
   До Обеліска Слави були покладені квіти пам'яті. 
А в нас назавжди печаль на серці залишилась.
Із пам'яттю в душі ми живемо,
І з вдячністю і шаною в день скорботний
Вам квіти до могили несемо!

Слава їм, вічна і світла пам'ять!
А нам усім миру, злагоди і добробуту!

Немає коментарів:

Дописати коментар