пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

Гірчить Чорнобиль кріь роки.

   Впала з неба додолу потривожена ангелом зірка.
Покотилась по обрію, збурила зоряну синь.
На душі стало сумно, на устах стало солоно-гірко, 
Бо чорнобиль- трава  - то полин...
   В бібліотеці зібрались читачі на вечір-спомин "Гірчить Чорнобиль крізь роки", присвячений 30-й річниці аварії на Чорнобильсьій АЕС.
  26 квітня 1986 року о 1 годині  23 хвилини 40 секунд, коли всі безтурботно спали, над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції нічну пітьму розірвало полум'я.  Ця аварія стала найбільшою екологічною катастрофою XX століття. У ліквідації наслідків було задіяно до 600 тисяч чоловік. Десятки тисяч з них стали інвалідами, багато померло. 
 Наші односельчани , а це було більше сорока чоловік, в ту страшну для людства годину також відгукнулися на клич про допомогу. І разом з тисячами українців, не жаліючи власного життя і здоров'я, ліквідовували наслідки аварії на ЧАЕС. Багато з них не дожили до сьогоднішнього дня.
Пам'ять про них вшанували хвилиною мовчання.
  Директор будинку культури Григорій Тарасовський  показав присутнім документальний фільм: "Чорнобильська катастрофа. Хроніки"
 Ознайомились учасники заходу і з книжковою виставкою "Тривожні дзвони Чорнобиля", яку підготували працівники бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар