пʼятницю, 22 липня 2011 р.

Їх імена зорею сяють.

     Все більше літ віддаляє нас від буремного часу Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. Та в людській пам'яті назавжди залишиться безсмертний подвиг тих, хто захищав рідну землю, хто вів боротьбу з окупантами, хто визволяв край від німецько-фашистських загарбників.
     Волиняни першими відчули на собі жорстокий меч агресора. Фашисти встановили режим кривавого терору, насильства і свавілля. Територія області була включена до генерального округу Волині та Поділля із центром у Луцьку, і її розділено на 6 гебіткомісаріатів і 30 районних управ. Окупанти знищували цілі поселення. За роки війни на Волині було знищено майже 170 тисяч її жителів. Понад 30 тисяч волинських юнаків і дівчат були вивезені на рабську працю до Німеччини
     Жорстокий терор окупантів і волелюбність волинян спонукали масовий рух опору. Створювалися з 1941 року партизанські загони, підпільні групи.
     Про все це в Голобській селищній бібліотеці, на вечорі, присвяченому річниці визволення нашого краю від окупантів, розповіла завідуюча бібліотекою В.В.Січкар. Перед присутніми виступила голова Голобської ветеранської організації М.Ф.Янко. Вона поділилась спогадами про той грізний час, про те, як у числі інших голобчан була вивезена на рабську працю в Німеччину.Голова ветеранської організації з с.Велицьк Бедрунь Г. розповіла про жахливі роки війни і про страшний концтабір Освенцім.
    До підніжжя Обеліску Слави були покладені квіти.


Звучали в бібліотеці фронтові пісні у виконанні учасників хору "Червона калина" 


 Ветерани переглянули тематичну поличку "Нам пам'ять серця не дає спокою".

        Ми схиляємо голови перед славою фронтовиків, які зі зброєю в руках боронили нашу землю, наближали день свободи і незалежності України. Незабутній подвиг героїв, які не шкодували свого життя у жорстокій битві із ворогом, завжди буде для нас і прийдешніх поколінь взірцем любові до Батьківщини, яскравим прикладом самовідданого служіння своєму народові.
     Сьогодні, коли Україна впевнено утверджується у європейській і світовій співдружності як незалежна держава, особливо виразно постає велич та історичне значення подвигу воїнів-переможців, полеглих і живих, фронтовиків і трудівників тилу. Адже перемога над фашизмом дозволила наступним поколінням жити у власній державі.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар