пʼятницю, 5 серпня 2011 р.

Фітобар "Рум'яночок" у бібліотеці.

    
            Що каже свіжих квітів жмуток?
                  Про що їх мова непроста?
                                 Д.Білоус        
     

       Квіти - постійні супутники нашого життя. Вони на клумбах, у кімнаті, в полі, вони на вишитих рушниках, ними розмальовані стіни оселі, посуд. Засушеними їх кладуть за образи, з них роблять різні напої, відвари. Віддавна вони були для людини символом її почуттів, думок. Про них складали легенди, оповідання, їх оспівували у піснях і поемах...
    В глибоку давнину люди помітили, що в багатьох рослинах прихована цілюща сила і почали використовувати їх для лікування найрізноманітніших хвороб. Багато дикорослих рослин, які застосовувались в народній медицині, полегшували страждання хворих, сприяли їх вилікуванню.
    Про квіти, їх дивовижні лікувальні властивості, про неземну красу розповідали на зустрічі у фітобарі "Рум'яночок" і бібліотекарі, і діти. Фітобар ("фіто" - рослина, "бар" - місце зустрічі) був створений при бібліотеці саме для того, щоб допомогти дітям зрозуміти мову квітів, розповісти про історію виникнення квітів в легендах, оповіданнях, піснях, про цілющу силу рослин, дати змогу  створити дітям свої поетичні твори, виховувати почуття прекрасного через сприйняття навколишньої природи.
    Вже відбулося кілька зустрічей, і кожна зустріч була присвячена іншій рослині. Ласували приємним напоєм з даної рослини, читали оповідання, легенди, вірші ( в тому числі, написані самими дітьми), здійснили прогулянку по парку. 









  В медові пахощі закуталися віти.
Спекотний місяць липнем нарекли.
Солодка млість розлита у повітрі,
КАНІКУЛИ зеніту досягли!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар