середу, 27 квітня 2011 р.

Чорнобильська трагедія - біль України.

  Вік 20-й - ера неповторна,
Вік ракет, космічних кораблів...
Та лежить на ньому смуга чорна
Прип'ятських обпалених лісів.
Л.Ржегак.
Виповнюється сумна 25-а річниця Чорнобильської катастрофи. Біда, яка сталася вночі 26 квітня 1986 року неподалік старовинного містечка Чорнобиля, назавжди залишиться в пам'яті людей як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити й гіркі плоди. Людство ще не знало   техногенно-екологічної катастрофи таких масштабів.
  Серед ліквідаторів наслідків чорнобильського лиха були наші односельчани, працівники тодішньої  ПМК-63. Їх було більше сорока, сміливих, відважних шоферів, механізаторів. На сьогодні їх - 35 (1 категорії-5 чоловік, 2 - 24 людини, 3 - 7 чоловік). Їх життя, здоров'я - під опікою держави, місцевої влади.
   У день річниці їм кажуть щирі слова подяки за участь у боротьбі з національною трагедією. А в бібліотеці була оформлена книжкова виставка  "Дзвони чорнобильські душу тривожать", папку газетних вирізок,  діти підготували малюнки  "Чорнобиль очима дітей".
   Проходять роки... Після аварії на Чорнобильській АЕС минуло 25 років. А біль не вщухає, тривога не полишає людей... Бо наша совість після Чорнобиля не могла залишитися такою, як була.  Такими словами було розпочато годину скорботи в нашій бібліотеці.

   Хай стане мир міцніший у стократ,
   Хай над землею чисте небо буде.
   Чорнобиль - попередження, набат,
   Його уроків людство не забуде.

Немає коментарів:

Дописати коментар