пʼятницю, 1 квітня 2011 р.

Світ прекрасного очима дітей.

                  
                                        "Від простого до складного,
                                        Від звичайного до незвичайного,
                                        Від буденного до прекрасного..."
  Дитячий абонемент бібліотеки вже давно став місцем виявлення юних талантів. У молодого покоління не вичерпується любов і прагнення до прекрасного. Своєю творчістю вони намагаються зробити життя більш яскравим, оптимістичним і різноманітним. З-під пензлика маленького художника народжується великий світ, світ дивовижної гармонії і чарівної краси, так, як у Воробей Олі, учениці 5-Б класу Голобської середньої школи. Протягом "Тижня дитячої книги" користувачі нашої бібліотеки насолоджувались красою малюнків Олі, адже в бібліотеці була організована виставка її малюнків. Воробей Оля є однією з кращих наших читачок, дуже багато читає. Малює дівчинка на різноманітну тематику, особливо багато є малюнків на прочитані книги. Вашій увазі пропонуємо одні із кращих її робіт.












  Художнє плетіння з бісеру давнє, як світ. Його батьківщина - стародавній Єгипет, де з прозорого скла виготовляли штучні перлини, які арабською називалися "бусра", звідки й пішла його назва. Прикраси з бісеру полюбляла ще Клеопатра, давні греки й красуні Візантії.
   В Україні бісер був відомий ще за часів Київської Русі. Ним оздоблювали предмети релігійного культу та речі для княжого двору.
   Сучасні вироби з бісеру різноманітні за формою, мають простіші візерунки та кольорові поєднання, але, як і старовинні, вони чудові. Якщо митець має фантазію, то з бісеру можна зробити дивовижні своєю красою речі, як це зробили маленькі користувачі нашої бібліотеки - Лисюк Антоніна, учениця 2-Б класу та Сех Діана, учениця 3-Б класу. Дівчатка багато читають. самі пробують свої сили в написанні дитячих віршів, беруть активну участь в конкурсах малюнків, які організовує бібліотека.
   Велику увагу бісероплетінню приділяють у Голобській середній школі. При школі діє гурток, яким вміло керує вчитель Щесюк Ірина Іванівна.
  Антоніна і Діана  часто ходять до бібліотеки.  При допомозі Інтернету вони знаходять цікаві схеми для своїх робіт, які потім втілюють у вироби з бісеру. Пропонуємо подивитись ці роботи. 



 



                              





                                                     

Немає коментарів:

Дописати коментар