вівторок, 10 травня 2011 р.

"Слава про подвиги Ваші в нашому серці живе!"

       Сльоза зорі стоїть над обеліском,
       Сховавши клопоти людські і сни.
       Сьогодні треба поклонитись низько
       Усім-усім, хто не прийшов з війни.                
 Шістдесять шість років відділяє нас від того світлого, радісного дня, коли вперше святкували Перемогу у Великій Вічизняній війні. З кожним прожитим днем ми все більше віддаляємося від того героїчного і водночас трагічного часу. Але чим далі в минуле відходять дні найжорстокішої світової війни, тим величніше постає перед нами подвиг мужніх захисників та визволителів Вітчизни, тим повніше розкривається історична значимість здійсненого ними подвигу.

     6 травня в районному будинку культури селища Голоби вшановували ветеранів району. З вітальними  словами до присутніх звернулися :  голова райдержадміністрації Іван  Євдокимович Смітюх, голова районної Ради П.Якубук, військовий комісар Ковельщини В.Ф.Сущ, голова голобської ветеранської організації М.Ф.Янко, духовенство району.  Вони  привітали ветеранів Великої Вітчизняної війни, вдів, жителів селища із величним святом -Днем Перемоги і висловили  слова вдячності ветеранам за їх незабутній подвиг, за мужність і героїзм.


     Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих та померлих ветеранів війни. Були покладені квіти, гірлянда Слави до Обеліску Слави та братньої могили в селищі Голоби.


     Для ветеранів війни, всіх присутніх в залі відбувся святковий концерт  за участю художніх колективів закладів культури Ковельського району.


     Працівники  Голобської селищної бібліотеки-філії організували книжкову виставку: "А ветерани, як в бою,  у трудовому ще строю" та виставку дитячих малюнків.


      Голова облдержадміністрації Б.П.Клімчук вручає подяку ветерану війни Марфі Хом'як.
 
    9 травня в селищі Голоби відбувся мітинг.Жителів селища привітали : представник від райдержадміністрації, начальник відділу внутрішньої політики Н.В.Хом'як, селищний голова С.В.Гарбарук, голова Голобської ветеранської організації М.Ф.Янко, а також учні Голобської середньої школи.Відбувся  святковий концерт для жителів селища, на якому виступили хор ветеранів війни і праці "Червона калина", тріо районного будинку культури у складі Людмили Клинової, Зіни Щесюк і Наталії Щур, викладачі музичної школи, танцювальний колектив районного будинку культури "Сонечко" та інші.
     До обеліска Слави і братньої могили були покладені квіти.
    В будинку ветеранів селищна Рада організувала для голобських ветеранів святковий обід із фронтовими 100 грамами.


              

Немає коментарів:

Дописати коментар