четвер, 1 червня 2017 р.

До джерел творчості Анатолія Дімарова.

  В Голобській селищній бібліотеці вшанували пам'ять відомого українського письменника Анатолія Дімарова, 95-річницю від дня народження якого відзначали у травні. На заході, крім наших читачів та студентів університету III віку, були присутні працівники клубних установ громади.
   Книги Анатолія Андрійовича дуже люблять читати наші користувачі. Романи - "І будуть люди", "Біль і гнів", "Його сім'я" майже ніколи не залежуються на полицях бібліотеки.
   Нашу рідну Волинь письменник вважав своєю другою батьківщиною. В 1944 році А. Дімаров переїхав до Луцька, де прожив шість років, працював у редакції газети «Радянська Волинь». В 1949 році вийшла з друку його перша книга: "Гості з Волині", в 1951 - нарис "Дві Марії". А далі одна за одною - романи, повісті. оповідання, новели...
   І десь у цих роках працював А.Дімаров у нас, в Голобах, редактором районної газети (тоді це був Голобський район). Нині вже покійний Г.Ф.Кащенюк казав, що працював з ним. Точної дати, коли він перебував у нашому селищі , не пам’ятає ніхто.
   Анатолій Дімаров писав: «Переконаний : людину не праця створила, породив її сміх…То ж зустрічайте кожен свій день усміхом, мої дорогенькі, смійтеся якомога частіше, ніщо так не скрашує наше з вами життя, як радісний усміх. Ніхто так не прихилить до вас першого стрічного, як приязний усміх, і ніщо так не обеззброює ворога, якщо ви починаєте із нього сміятись. Люди, які вміють щиро, всмак посміятися, менше хворіють і довше живуть».
   З захопленням і любов'ю говорили про твори Анатолія Дімарова наші читачі: Валентина Остапчук, Лідія Гарлінська, Валентина Бережна. Виступив перед присутніми селищний голова Сергій Гарбарук.
   Силами працівників та учнів Голобської музичної школи відбувся невеличкий концерт, який дуже сподобався нашим гостям. Щиро вдячні викладачам школи та директору Тетяні Приступі, які вже не раз допомагали нам у масових заходах.

Немає коментарів:

Дописати коментар