пʼятницю, 30 червня 2017 р.

Кіноклуб у бібліотеці.

   В минулому році Голобська селищна бібліотека і громадська організація "Диво" (керівник - Наталія Борисюк) взяли участь у проекті ПУЛЬС " "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" і стали одними із переможців. Проект був оголошений і виконується Асоціацією міст України (АМУ)  в партнерстві з IREKX / Україна (Рада Міжнародних наукових досліджень та обмінів) та за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку. Ми вже побували з масовим заходом по даній темі в селі Радошин Ковельського району, а  27 червня  тематичний інформаційний захід "Моя громада - мій добробут" в рамках проекту ПУЛЬС пройшов в Голобській селищній бібліотеці. Захід проходив у форматі "Кіноклуб". Було підібрано кілька коротеньких відео-роликів про реформу децентралізації в Україні. Після їх перегляду розпочали обговорення. Допомагали зрозуміти дану тему запрошені експерти: Ірина Гайдучик - голова Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії та Юлія Франчук - проектний менеджер Голобської селищної ради.  Обговорення роликів проходило досить активно, байдужих людей не було. Марія Фьодорова , директор ЦНАПу (Центру надання адміністративних довідок) поділилася з присутніми інформацією, які довідки вони видають і які планують в майбутньому видавати,  скільки грошей для громади вони вже заробили. Наталія Борисюк розповіла про проблеми і досягнення в галузі освіти та медицини.
   На тематичний захід були запрошені юнаки і дівчати з молодіжної ради селища. Рада була створена зовсім недавно, але вже активно включилася в життя громади. Як вони самі написали в Фейсбуці: "Ми хочемо бачити свою малу батьківщину сповнену яскравими щоденними життєвими барвами. Голоби мають стати сучасним, екологічним та безпечним містечком. Ми готові скласти компанію однодумцям, підтримати кожну ідею та реалізувати її. Долучайтеся!"
 Саме такі небайдужі люди мають відвідувати подібні заходи, адже вони і їх друзі будуть дбати , щоб селище процвітало
  Наприкінці заходу, за ініціативи архімандрита Ніфонта,  кожен із присутніх висловив свою думку від проведення заходу, його плюси і мінуси. Юнаки і дівчата, наприклад, сказали, що вони вперше на такому інформаційному заході, але їм дуже сподобалось ,  просили і надалі  кликати їх на подібні заходи. Крім того, вони виявили бажання проїхатись по селах громади, щоб виявити історичні пам'ятники і інші цікаві місця, які пригодилися б для розвитку туризму в Голобській ОТГ.
  Щиро вдячна директору Голобського будинку мистецтв за технічну допомогу у проведенні заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар