вівторок, 29 жовтня 2013 р.

Я на сторожі коло їх поставлю слово!

       27 жовтня в районному будинку культури смт Голоби відбувся творчий звіт аматорських колективів та окремих виконавців Ковельського району «Святу любов до України ти нам, Тарасе, заповів», присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. 
    У фойє будинку культури працівники Голобської селищної бібліотеки організували книжкову виставку  "Я на сторожі коло їх поставлю слово".
   Книжкова виставка складалася із однієї  книги - славетного "Кобзаря" Т.Г.Шевченка, виданого в різні роки.  Більше 50  Кобзарів  було представлено, найстаріший з яких був виданий у 1947 році.  Більшу частину книг на виставку принесли наші читачі, вчителі-ветерани Голобської школи - В.І.Остапчук, А.О.Тетерук, Н.Б.Стеблівець, Л.Верєжнікова, С.Федорук, І.Троць, А.К.Кильницька.  "Кобзаря", виданого у 1960 році принесла в бібліотеку Надія Буханкович, а вихователька дитячого садочка Людмила Торгонська представила на виставці "Кобзаря", який зберігається в сім'ї з 1954 року.

     Особливу увагу привертав "Кобзар-фронтовик", виданий в роки війни і перевиданий до 65 річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників і  якого подарував нашим читачам заслужений працівник культури Портянко Володимир Костянтинович. Про це  ми вже писали в публікації "Кобзар" - фронтовик.
   Також  у фойє районного будинку культури була організована виставка робіт майстрів народного мистецтва Ковельщини. Були представлені роботи вишивальниць та художників району та селища.  Свої чудові сучасні рушники принесли на виставку голобські майстрині Г.Муха та Л.Бакун.  Об’єднував мистецькі твори Тарас Шевченко, образ якого і крилаті вислови були вишиті на полотні.

3 коментарі:

  1. Володимир Портянко4 лютого 2014 р. о 10:30

    Шановні мої! Щиро Вам вдячний за Ваше таке гарне відношення до мого земляка Тараса Шевченк. Добре, що на місцях пам"ятають про дату 200-річчя і вже давно до неї готові. Бажаю Вам доброго здоров"я і творчих удач. Володимир Портянко

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо Вам, Володимире Костянтиновичу, за добрі слова і побажання! Для більшості українців Т.Г.Шевченко дуже близький і дорогий. І тому не дивно, що про визначну дату пам'ятають і готуються до неї.

    ВідповістиВидалити