неділю, 5 червня 2016 р.

Веселковий світ дитинства.

   Під таким девізом в Голобській селищній бібліотеці пройшов День захисту дітей, день дитинства "Веселковий світ дитинства"
Бо що таке дитинство? Бантики, резинки,
Книжки і фарби, м'ячики, машинки.
Це щастя й радість, що довкіл лунає...
Чого дорослим так не вистачає... 
   Приміщення бібліотеки прикрасили  малюнками, різнокольоровими кульками, стрічками, гарно написаними словами.
  Світ дитинства  - чарівний, світлий, радісний, як саме життя, світ доброти та безтурботного щастя. Прекрасний ще й тим, що свято проходить  у  чудову пору , адже червень - перший місяць  літа ,  початок  літніх канікул, місяць запашних полуниць та соковитих черешень, місяць першої сіножаті та найдовших днів року.
Яке це щастя - просто в світі жити,
 Всміхатись щиро сонечку й хмаркам.
І світові чарівному радіти, 
І дивуватись росяним квіткам.

   Разом з бібліотекарями відправились діти у тривале кругосвітнє плавання по океану Розваг.  І перший острів - це острів Мами. Наші юні читачі розказували про маму вірші, прислів'я, пригадали  гарні лагідні слова про найдорожчу в світі людину. І за це кожен отримав невеличкий приз.

  






   Прибули на ще один острів - Острів Українських Символів. І тут на дітей чекала народознавча вікторина, за правильні відповіді на яку діти отримували цукерки.
  Наступний острів - острів Загадок, на якому дітей також чекали призи.
  Дуже сподобалось дітям брати участь у конкурсі "Аплікації з серветок". Юлія та Настя Онопчуки представили  картину "Мир", Свередюк Влада,  Хом'як Каріна, Моспанюк Дарина та Фідчук Юля  - "Море", "Книгу про звірів" виконала Самчук Ангеліна, яка зовсім недавно записалась до бібліотеки (приїхала до бабусі на літо з Луцька) і стала дуже гарною читачкою, та переможцями цього конкурсу стали Романюк Адріана, Чабан Наталія та Губчик Діана з картиною "Квіти України".
   З задоволення слухали присутні чарівну гру на баяні у виконанні нашого гарного читача,  учня 6-Б класу Влада Волошина.  Він виконав старовинний романс "Зустрів я Вас" та вальс З.Жиро "Під небом Парижа"
  Діти не просто відпочивали, вони робили це активно. Адже далі на них чекала подорож на острів Гри. І допомагала нам в цьому представник від селищної ради - Бенесько Олена Михайлівна,  фахівець із соціальної роботи Ковельського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Прибула вона до нас не з пустими руками, селищна рада виділила для цих цілей солодощі і вручені вони були кожній дитині, присутній на святі. 

   Кожній присутній дитині були роздані різнокольорові кульки. В деяких із них були покладені  сердечка, на яких були написані статті із "Конвенції про права дитини".  Потім кожну кульку лопали і, якщо вилітало кольорове сердечко, та дитина зачитувала вголос написане. Всі сердечка булавками чіпляли на кусок пінопласту.
Були розваги і пісні звучали,
 У гості казка до дітей прийшла.
А діти розважалися і грали, 
І океан Розваг дітей гойдав...
 То ж будьте сильні, мужні і здорові,
Веселі,  життєрадісні, верткі!
А дні в житті хай будуть всі чудові, 
А почуття всі щирі і палкі!

Немає коментарів:

Дописати коментар