пʼятницю, 14 листопада 2014 р.

Увага!!!
Зорепад новинок літератури

Брати Капранови 
   Мальована історія Незалежності України/ Брати Капранови.      К.:Гамазин. 2013.- 80 с.
    Незалежність не впала з неба – державницька традиція живе на наших землях зі скіфських часів і фактично не перери¬валася до 1991-го. Короткий і зрозумілий виклад подій минулого разом із мальованими історіями дозволить читачам легко зорієнтуватися у такому складному питанні, як походження Української держави та боротьба за її встановлення, а пантеон героїв дасть приклад для наслідування.
   "Люди споконвіку цікавилися минулим. Монах Нестор, наприклад, вивчав записи своїх попередників і писав «Повість минулих літ», а архимандрит Петро Могила розкопував руїни Десятинної церкви. Історія та археологія завжди ідуть поруч, даруючи нам знання про те, як і навіщо жили наші предки, за що боролися, про що мріяли. І допомагають знайти відповідь на питання – наві¬що ми є на цій землі. Бо сучасне виростає з минулого. Так само, як і ми продовжимо своє життя у наступних поколіннях.
Історія – це не набір фактів і дат. Це безперервний процес, який не зупиняється ані на мить. Той, хто розуміє його, зможе зробити вірний вибір сьогодні.
 Це – книжка для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями.
 Серія «Суперники» відомого сучасного німецького письменника Крістіана Тільманна.
Тільман Крістіан Близнюки рідко грають поодинці. Книга 1.-К.:Грані-Т, 2007.-104 с.
   Якщо хтось вважає, що футбол - це звичайна спортивна гра, то йому необхідно прочитати цю книгу. Спортивний майданчик і команда вчать близнюків Пауля та Пію не лише розробляти стратегічні плани забивання м'яча у ворота. набагато важливіше залишатися чесним у грі, у стосунках з батьками й друзями. Лише в такому разі перемога принесе задоволення.

  Тільман Крістіан Геть з поля, хлопці! Книга 2.- К.: Грані -Т, 2007, 88 с.
  Футбол для героїв цієї книги - найкращий винахід людства. Проте хлопці й досі не хочуть визнати, що команда дівчат здатна виграти фінальний матч. Відстоювати жіночу гідність береться Пія. парі з капітаном хлоп'ячої команди стало вирішальним у ході суперечки.
Тільман Крістіан Який промах! Книга 3. - К.: Грані -Т, 2007, 80 с.
  Що може бути важливішим у житті, ніж футбол? Тепер Пауль не ризикне відповісти на це запитання швидко і однозначно. Хлопець губиться у власних думках: муки сумління за програш, спроба викрадення хом'ячків у Пії, футбол у шкільному коридорі  - скрізь його переслідують очі-зорі білявої Стелли. І руки чомусь самі пишуть її ім'я.

  Тільман Крістіан Воротар на вигоні. Книга 4.- К.: Грані - Т, 2007.- 96 с.
   Не біда, якщо коштів на поїздку до спортивного табору в Іспанію, Францію чи Грецію не вистачає. Адже на звичайнісінькому вигоні теж можна випробувати новий метод тренування: якщо хтось не влучає у ворота, доводиться віднімати м'яча у тварин. Не обійшлося і без приятельського матчу за участю місцевих футболістів.

Тільман Крістіан Обман не робить чемпіономю Книга 5.- К.: Грані - Т, 2007. - 104 с.
   У команді "1848 південний"    з'явився новачок Алекс, а одночасно з ним - загроза для  принципу "чесної гри". Близнюки Пауль та Пія тимчасово припинили ворожнечу та об'єднали свої зусилля для встановлення справедливості. Завдання виявилося надскладним - "поставити" на місце зухвалого новачка і здобути чемпіонський титул.

Тільман Крістіан Зраджені і переможені. Книга 6. - К.: Грані - Т, 2007. - 88 с.
   Футбольна команда дівчат досягла вершини свого успіху. Та завжди знайдуться невдахи, які заздрять лідеру. Після деяких несподіваних подій дівчата прийшли до висновку: щось тут не гаразд... У Пії з'являється геніальний задум, як виявити джерело підозрілих невдач. Це стане завершенням історії про близнюків Пауля та Пію. 
Не менш цікавими виявились чудові книги про новорічно - різдвяні свята:  
  
  Книга, яку треба прочитати до дня Святого Миколая. -К.: Видавництво "Майстер клас", 2014. - 48 с.: іл.- (Серія  "Найкраще - дітям")
    Як зробити так, щоб дитина відчула наближення свята, сповнилася очікуванням подарунка, святковим настроєм? Як пояснити малюкові, хто такий Святий Миколай і чому він приносить подарунки? Саме для цього була написана ця книга. Читайте її разом з дитиною - і дива не оминуть ваш дім у день Святого Миколая.

Гузєєва Н.А. Божевільний Новий рік/Наталя Гузєєва. - К.: Видавництво "Майстер - клас", 2012.- 32 с.

    Головна героїня цієї історії - звичайнісінька дівчинка Оленка - вирішила врятувати зустріч Нового року, яка через байдужість дорослих могла перетворитися на нудний вечір. Разам зі своєю подружкою Оленка організовує справжнє свято для мешканців цілого під'їзду.

Гузєєва Н.А. Капітошка і Найсправжнісінький-Новий-Рік/НаталяГузєєва- К.: Видавництво "Майстер-клас", 2012. - 48 с.
   Вовченя пообіцяло влаштувати своєму другові Капітошці незабутню чарівну зустріч Нового року, але замість того, щоб готуватися, заходилося ліпити сніговика. Чи встигне воно влаштувати свято? Звідки взявся непроханий гість - інший Капітошка? Чи відбулося новорічне свято?

Кириченко В. Ю. Різдво. Книга, в якій сховалася душа /Віталій Кириченко.- К.: Видавництво "Майстер-клас", 2012.- 44 с.
    Іноді здається, що тебе ніхто не любить, що весь світ відвернувся від тебе, що ти самотній і занедбаний... Але це не так! Придивися уважніше, згадай добрі справи і вчинки близьких людей та приготуйся до дива!
Масло О.С. Новий рік у хрещеної.Правдиві історії і трохи чарів/ Олена Масло. - К.:Видавництво "Майстер-клас", 2013. - 48 с.
    Ця книга білоруської письменниці-казкарки Олени масло із чудовими ілюстраціями відомого художника В.Довгяла - чудовий подарунок до Нового року. Вона дуже добра і дарує святкову атмосферу. А  головне, що в ній заховано декілька секретних рецептів від звичайної дівчинки Віки та її незвичайної хрещеної, які допоможуть підготувати чарівне новорічне свято.
Масло О.С. Різдво у хрещеної. Правдиві історії і трохи чарів/ Олена Масло. -  К.:Видавництво "Майстер-клас", 2013.  - 40 с.
     У цій книзі ви прочитаєте про нові пригоди дівчинки Віки та її незвичайної хрещеної, котрі знову поділяться з вами чарівними рецептами й секретами створення справжнього різдвяного свята.
Нікітінський Ю. В.  Діди Морози цілий рік/ Юрій Нікітінський. -
К.:Видавництво "Майстер-клас", 2013. - 32 с.
   Скільки на світі Дідів Морозів - один чи багато? І чим зайнятий Дід Мороз цілий рік? Невже він сидить у краю вічної зими, знемагаючи від нудьги в очікуванні свіжого Нового року? Ця весела книга всім відповість на ці запитання. Виявляється, що життя Діда Мороза завжди дуже цікаве насичене кумедними історіями. І його, виявляється, можна побачити навіть улітку.
Робінсон Барбара Найкраща (найгірша) у світі Різдвяна вистава: повість / Барбара Робінсон. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2014. - 80 с.
     Звичайна і традиційна різдвяна вистава в маленькому американському містечку раптово, завдяки втручанню зграї юних шибайголов Гердманів, стає не такою звичайною і аж ніяк не традиційною. Що вигадають діти, які не знають історії Різдва, і чим це обернеться для мешканців містечка - читайте у дотепній, кумедній і глибоко Різдвяній повіті.
Роньшин В.М. З Новим роком,  Діду Морозе! казкова фантастика в п'яти новорічних подарунках / Валерій Роньшин. - К.:Видавництво "Майстер-клас", 2013.- 56 с.
    Якщо ми нічого не плутаємо, то ця історія почалася кілька мільярдів років тому в перпендикулярному космосі паралельного світу... Ну, згодом ви  й самі розберетеся , що до чого. Та ми впевнені: це чистісінька правда, позаяк все відбувалося з Дідом морозом. Не вірите? А дарма! Бо той,  хто не вірить у Діда Мороза. на Новий рік залишиться без подарунка.
Хрестоматія Нового року. - К.:Видавництво "Майстер-клас", 2012. - 48 с.
   Ця книга - справжня скарбничка для тих, хто хоче провести свята весело і цікаво. Колядки. щедрівки, посівалки, святкові віршики та історії допоможуть вам перетворити зимові канікули на незабутній феєрверк подарунків та розваг. 
Запрошуємо до бібліотеки!
 


Немає коментарів:

Дописати коментар