понеділок, 3 червня 2013 р.

Закоханий у рідний Лесин край.


      В бібліотеці було проведено літературну годину "Закоханий у рідний Лесин край",  присвячену творчості Степана Скоклюка - поета, письменника, Заслуженого  журналіста України, дослідника життя і творчості Лесі Українки і її матері Олени Пчілки і який в травні святкував день народження.
     Його ім'я добре знайоме шанувальникам творчості Степана Антоновича. Все своє життя він присвятив журналістиці. І досі працює в районній газеті "Вісті Ковельщини". Читачі знають його як блискучого публіциста, котрий активно відстоює українську національну ідею, часто порушує теми патріотизму, захисту рідної мови і культури. Він - автор ряду публікацій про життя сьогоднішнього села, його проблеми і тривоги.
    У 1990 році вийшла перша поетична збірка Степана Скоклюка "Дзвони". Поезія, яка увійшла до збірки - це душевний храм поета, це сповідь душі і серця, біль і сум, покаяння і прохання, безмежна любов до ближнього і до всього, що створив Господь.
     Через два роки побачила світ друга поетична збірка "Липневий грім". Поезії збірки відзеркалюють глибинне відчуття світу, передають радість і трагізм життя. У розмайних барвах поетичного слова відбиті ніжні почуття любові, лунає мелодія залюбленості у чарівний Лесин край - рідну Волинь.

     Перший прозовий твір Степана Антоновича - повість "Нечімле"- виходить у 1996 році. Автор першим у нашій літературі художньо відтворив мандрівку Косачів до таємничого і загадкового урочища і озера Нечімного. Ці дні так запам'яталися Лесі, так схвилювали її, що вона написала свою геніальну "Лісову пісню".

     Друга прозова книга Степана Скоклюка роман-есе "Олена Пчілка". також важлива у його творчому доробку. Вперше письменник художньо написав про життя і творчість цієї унікальної жінки, матері Лесі Українки. Автор розповідає про дитинство, юність, літературну та видавничу діяльність Олени Пчілки, жінки, яка відстоювала національну ідею, боролася проти тих, хто нищив українську мову, культуру.

     Переглянули присутні книжкову виставку "Степан Скоклюк - поет, письменник, Заслужений журналіст України"

Немає коментарів:

Дописати коментар