четвер, 20 квітня 2017 р.

"Великодні посиденьки" в бібліотеці.



  



  І знову в бібліотеці зібрались читачі на посиденьки. Тема заходу "Дегустація улюблених книг". Так як посиденьки проходили у велике свято - Великдень, ми привітали присутніх з цим найбільшим релігійним святом, зупинилися на історії свята.
Співає жайворон з небес:
"Христос Воскрес! Христос Воскрес!"
У небо дзвін гуде з села:
"Христос Воскрес! Йому хвала!"
В проміннях сонячна блакить:
"Христос Воскрес! Його хваліть!"
Журчить струмок - весняний дзвін:
Воскрес Христос - Господній Син!"
Радіють діти у вінках:
"Христос Воскрес на небесах!"
І вся земля, мов той вінок,
З чудесних трав, дітей, квіток...
І в серці радість через край.
Воскресли поле, річка, гай.
І лине пісня до небес:
"Христос Воскрес! Христос Воскрес!" (К.Перелісна)




  

 А потім говорили про книгу, про одне з найбільших див, створених людиною.Ця тема є дуже близькою для більшості присутніх, адже зібралися на свято наші найкращі читачі, для яких книга - "мудрий друг і порадник" і для яких читання є насолодою:
Ти відкриваєш книгу - і відступає біль, 
Сьогоднішні незгоди і турботи.
Ти відкриваєш світ чужих надій,
Ступаєш на стрімкі важкі дороги.
Ти відкриваєш світ чужої боротьби - 
любов і ненависть зійшлися у двобої...
  На захід ми запросили читачів, для яких улюбленою книгою є твори зовсім різних жанрів. Одні люблять читати детективи. Такими читачами є Людмила Танчак, Лілія Бессонова, Оксана Іванюк, Оксана Волошук, Олена Чирук, Федір Іванчук. Євгенія Якобчук і багато інших.
Інший популярний жанр читання - фантастика. Такі книги полюбляють читати учні, юнацтво.             
    Серед дорослих читачів дуже любить фантастичні твори Світлана Банджа.
Книги на історичну тематику найбільше читають Нонна Валутова, Володимир Щесюк. Багато читачів полюбляє жіночу прозу. Є багато прихильників поетичного слова: Олена Клец, Віра Волошук, Євгенія Сало і інші.
   Проте найбільша кількість дорослих читачів читає сучасну прозу - українську та зарубіжну. Серед найактивніших - Валентина Остапчук, Лідія Гарлінська, Любов Пастушок, Наталія Мороз, Наталя Безпалько, Віра Поліщук, Любов Кашуба, Олена Ковальчук, Інна Ковальчук, Світлана Кібич, Лариса і Валентина Глущуки і багато інших.
   Серед авторів найбільшою популярністю користуються волинські письменники - Володимир Лис, Надія Гуменюк, Жанна Куява, Іван Корсак, Євген Хотимчук.
   Вже кілька років читачі з захопленням читають книги Лесі Романчук, Ніни Фіалко, Світлани Талан, Наталії Гурницької, Дари Корній, Міли Іванцової. Ірен Роздобудько, Галини Вдовиченко.
І нові відкриття в літературі (а, можливо, в нашій бібліотеці) - Олена Печорна (романи "Грішниця", "Фортеця", "Кола на воді"), Марія Дзюба ("Укриті небом"), Валентина Мастєрова ("Суча дочка", "Смарагд"), Дарина Гнатко ("Катерина", "Проклята краса")
    З єдиного фонду Ковельської районної бібліотеки ми щомісяця привозимо нові книги для наших читачів, які через деякий час повертаємо. За минулий рік багато книг подарували нам читачі.
   Про все це ми говорили на посиденьках. А ще - смакували паскою, яку принесли читачі (потрібно покуштувати не менше дванадцяти різних пасок), співали пісні на різноманітну тематику, читали вірші, розповідали анекдоти та гуморески. Присутні були в захоплені, коли вірші, смішинки розповідала Євгенія Сало, вчителька-пенсіонерка (вона їх безліч знає напам'ять), також розказувала вірші Галина Халепа. Валентина Остапчук та Валентина Бережна розповіли про улюблені книги, які прочитали нещодавно.




   Микола Щесюк, акомпаніатор з будинку мистецтв, заспівав кілька пісень,які всім дуже сподобались. Він же підігравав на акордеоні, коли співали всі присутні в залі.

   Ми вдячні Вам, дорогі наші читачі, за Вашу багаторічну та незрадливу любов до книги і до бібліотеки.Ми, бібліотекарі, поважаємо і цінуємо всіх Вас.

Немає коментарів:

Дописати коментар