вівторок, 8 січня 2013 р.

Добрий вечір тобі, пане господарю...

    У нас, в селищі Голоби,  дуже добре збереглась традиція колядування і щедрування. З року в рік повторюється це дійство, зберігаючи неповторний різдвяний настрій у душі кожного із нас. В уяві Різдво завжди асоціюється із затишком та домашнім теплом. Адже ми не просто згадуємо про народження Бога, в цей день маленький Ісус народжується і в нашій душі. Це свято нагадує нам і про те, як важливо не забувати своїх рідних, відроджує щирі розмови замість посиденьок перед телевізором і наповнює серце радістю. Воно закликає всіх нас прийти до храму, поклонитися Ісусові в яслах і принести йому в дар своє смирення.
  Сьогодні  гурти колядників ходять від хати до хати, віншують господарів з різдвяними святами.
 
 Один із таких гуртів завітав до бібліотеки - привітати працівників бібліотеки та наших користувачів із святом. Учасники церковного хору Свято-Георгіївського храму заспівали нам чудові колядки, привітали з Різдвом Христовим, побажали миру і злагоди в родинах.
   Не обминув бібліотеку і гурт юних колядників на чолі з о.Андрієм, настоятилем церкви св.  Петра і Павла. Чисті, дзвінкі голоси зачарували присутніх. Діти заспівали кілька колядок ,  привітали  з різдвяними святами і побажали здійснення всіх мрій і сподівань.
      У серці кожного із нас Різдво запалює ту Вифлеємську зірку, яка вказує нам дорогу до Господа. Зберігаймо те світло не тільки у час різдвяних свят, а й цілий рік. І тоді навіть у непроглядній пітьмі нам завжди світитиме яскрава зоря любові та милосердя.

Немає коментарів:

Дописати коментар