середу, 27 червня 2012 р.

Солдатській вдові поклонись.

     22 червня День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Минає 71-й рік від початку Великої Вітчизняної війни. Багато горя, страждань і біди принесла війна. Вона тривала довгих чотири роки, 1418 днів і ночей. І за цей час її чорне крило торкнулося майже кожної родини і пройшло через кожне серце. На війну захищати рідний край пішли майже всі чоловіки. І скільки їх назавжди залишилось стояти в бронзі та граніті по всіх фронтових дорогах.
     Вечір-реквієм розпочався 22 червня біля обеліску Слави. Від районної влади квіти пам'яті і любові поклали голова райдержадміністрації, депутат обласної Ради І.Є Смітюх та керівник районної організації Регіонів Г.В.Рябко. Від жителів селища - селищний голова С.В.Гарбарук та голова селищної ветеранської організації М.Ф.Янко. Панахиду по убитих та померлих воїнів відслужив священник Свято-Георгіївськогол храму отець Петро.

     Зустріч продовжилася в селищній бібліотеці, куди були запрошені солдатські вдови. Сивою журавкою кружляла вдовина пам'ять, і чоловіки, рідні живі в їхніх серцях. Все ніби вчора було, а біль через стільки літ однаковий. Коли ж те життя пройшло? За турботами не зчулись  коли і діти виросли, внуки-правнуки навідують. Бо всю любов і ласку віддали їм.
  Теплі  слова подяки висловив вдовам голова райдержадміністрації І.Є Смітюх. Низько вклонилась нелегкій вдовиній долі Г.В.Рябко. 
    Приготували вітання для вдів учні Голобської школи. Пісні їхньої молодості, воєнних років,  подарували Людмила Клинова, Зіна Хомчук, з хвилюванням прозвучала пісня "Степом, степом" у виконанні Галини Халепи, дуету  Ніни та Марка Грабовських, пісня "Сивина". Пісню своєї молодості виконала вдова Н.Андросюк з с.Нужель. До сліз схвилював виступ М.Сахарук та К.Махнюк із с.Поповичі.
Зайдіть до солдатки на хвильку
В святки чи з роботи.
Несіть до солдатки
Краплину людської турботи.

вівторок, 26 червня 2012 р.

Вшанування ветеранів-медиків.

Цей літній день у капелюсі сонечка, 
У ньому неповторна кожна мить,
Бузку суцвіття стукає в віконечко,
Веселим пасмом заплелась блакить.
  У різнобарв'ї квітів, пахощів трав купається літо. До цієї краси вплітається цикл професійних свят, серед них - свято людей гуманних і мудрих, благородних і щирих, добрих і терпеливих -  День медичного працівника.
День медичного працівника-
Це, справді свято всенародне.
На честь людей, в чиїх руках
Священне діло, благородне.
   У селищі вшанували ветеранів-медиків. Саме за ними, ветеранами медичної галузі, великий пройдений шлях, за ними не одне врятоване життя. На вечорі зібрались ветерани-медики з лікарні, дитячого будинку-інтернату, з дитячого садочка. Ділились спогадами. Їм було що згадати, адже в кожного за плечима 40 - 60 років медичного стажу.
   Привітали  присутніх селищний голова С.В.Гарбарук і голова ветеранської організації району В.В. Січкар. А працівники районного будинку культури подарували їм чудові пісні.



Здоров'я нації, народу -
Державна справа нелегка,
Але ця справа звіку-зроду
Є суттю медпрацівника.

четвер, 7 червня 2012 р.

У царстві дивовижної країни.

Що найчарівніше буває?
Що може душу розбудити?
Скажіть мені, хто відгадає?
Ви правильно назвали - "квіти".   
 Квіти - вічні супутники нашого життя. Вони пробуджують у нас самі прекрасні почуття - доброти, сердечності, любові.  Вони, як і музика, створюють піднесений настрій і надихають на творчість.
   Чарівний світ квіткового царства створюють рідкісні квіти, квіти дивовижної краси, до яких віносяться кактуси.
   В бібліотеці багато кімнатних рослин, але увагу наших користувачів привернули квіти, які зацвіли майже одночасно - кактус:


та епіфіллюм , що також відноситься до сімейства кактусових:


    В бібліотеці була проведена година цікавих спостережень "У царстві дивовижної країни", протягом якої діти більше дізналися про квіти із сімейства кактусових, здійснили віртуальну мандрівку по сайтам, які найбільш повно висвітлюють незвичайний та неповторний світ царства кактусів . Дізнались про те, що якщо вміло за ними доглядати - кактуси щедро віддячать вам. Вони відкриють таїнство цвітіння, полонять розмаїтістю форм, обеззброять принадністю своїх малят-кактусенят, розкажуть про власну значущість для існування людей у минулому, зацікавлять ще не виявленими лікувальними властивостями. Дізналися діти також, як вирощувати кактуси, як  захищати  від хвороб та шкідників, щоб вони щедро віддячили дивовижними квітами.







вівторок, 5 червня 2012 р.

Чарівний світ дитинства.

Всміхається сонце привітно й ласкаво,
Цей день на планеті хай щастям сія...
  Свято, присвячене Міжнародному дню захисту дітей продовжилось в бібліотеці.  Діти розгадували загадки, взяли участь у вікторині, у конкурсах -  "Краща розмальовка" та "Малюнок на асфальті."








   День захисту дітей проходив напередодні одного із найбільших християнських свят -  Святої  Трійці. Тому одна із сторінок заходу була присвячена Зеленим святам, традиціям святкування. Багатим різнобарв'ям входило це свято в кожну оселю.
  


      Згідно із народними звичаями :
Завжди господар у Зелені свята
Звичаєм давнім від століть
Татарським зіллям і клечанням
Свою оселю замаїть.
   Щоб завжди Зеленосвяточні дні були оповиті серпанком чарівності, романтизму, дарували людям радість, втіху і насолоду.



пʼятницю, 1 червня 2012 р.

Хай щастю дитини не буде кінця.


Сьогодні - 1 червня -
День захисту дітей,
Отож часу не гаймо,
Багато в нас ідей.
    Під таким девізом в селищі пройшло свято, присвячене Міжнародному дню  захисту дітей. На 10 -ту ранку біля будинку культури зібрались діти, батьки , вчителі, працівники культури.

   Розпочали урочистості ведучі - Оля Климук та Богдан Мариняк, учні Голобської школи.
День сьогодні незвичайний...
Сонце встало, умите в росі,
На дитяче щорічне свято
Тут на площі зібрались усі.


 Привітав дітей із святом селищний голова С.В.Гарбарук.
    Дуже цікаву літературно-музичну композицію підготували учні Голобської ЗОШ.



Танцювальний колектив районного будинку культури "Сонечко" зацікавив присутніх сучасним танцем.


 Працівники бібліотеки підготували для дітей цікаві вікторини, загадки, ігри. Переможцям були вручені призи.


Щасливі переможці:



     А ще діти проявили свої здібності у конкурсі"Малюнок на асфальті".