четвер, 7 червня 2012 р.

У царстві дивовижної країни.

Що найчарівніше буває?
Що може душу розбудити?
Скажіть мені, хто відгадає?
Ви правильно назвали - "квіти".   
 Квіти - вічні супутники нашого життя. Вони пробуджують у нас самі прекрасні почуття - доброти, сердечності, любові.  Вони, як і музика, створюють піднесений настрій і надихають на творчість.
   Чарівний світ квіткового царства створюють рідкісні квіти, квіти дивовижної краси, до яких віносяться кактуси.
   В бібліотеці багато кімнатних рослин, але увагу наших користувачів привернули квіти, які зацвіли майже одночасно - кактус:


та епіфіллюм , що також відноситься до сімейства кактусових:


    В бібліотеці була проведена година цікавих спостережень "У царстві дивовижної країни", протягом якої діти більше дізналися про квіти із сімейства кактусових, здійснили віртуальну мандрівку по сайтам, які найбільш повно висвітлюють незвичайний та неповторний світ царства кактусів . Дізнались про те, що якщо вміло за ними доглядати - кактуси щедро віддячать вам. Вони відкриють таїнство цвітіння, полонять розмаїтістю форм, обеззброять принадністю своїх малят-кактусенят, розкажуть про власну значущість для існування людей у минулому, зацікавлять ще не виявленими лікувальними властивостями. Дізналися діти також, як вирощувати кактуси, як  захищати  від хвороб та шкідників, щоб вони щедро віддячили дивовижними квітами.







1 коментар:

  1. Надзвичайної краси ростуть у вас квіти. Кактуси - це особливі квіти, які можуть похизуватися багатовіковою історією. І розквітають вони лише у чуйних, добрих, люблячих людей.

    ВідповістиВидалити