середу, 27 червня 2012 р.

Солдатській вдові поклонись.

     22 червня День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Минає 71-й рік від початку Великої Вітчизняної війни. Багато горя, страждань і біди принесла війна. Вона тривала довгих чотири роки, 1418 днів і ночей. І за цей час її чорне крило торкнулося майже кожної родини і пройшло через кожне серце. На війну захищати рідний край пішли майже всі чоловіки. І скільки їх назавжди залишилось стояти в бронзі та граніті по всіх фронтових дорогах.
     Вечір-реквієм розпочався 22 червня біля обеліску Слави. Від районної влади квіти пам'яті і любові поклали голова райдержадміністрації, депутат обласної Ради І.Є Смітюх та керівник районної організації Регіонів Г.В.Рябко. Від жителів селища - селищний голова С.В.Гарбарук та голова селищної ветеранської організації М.Ф.Янко. Панахиду по убитих та померлих воїнів відслужив священник Свято-Георгіївськогол храму отець Петро.

     Зустріч продовжилася в селищній бібліотеці, куди були запрошені солдатські вдови. Сивою журавкою кружляла вдовина пам'ять, і чоловіки, рідні живі в їхніх серцях. Все ніби вчора було, а біль через стільки літ однаковий. Коли ж те життя пройшло? За турботами не зчулись  коли і діти виросли, внуки-правнуки навідують. Бо всю любов і ласку віддали їм.
  Теплі  слова подяки висловив вдовам голова райдержадміністрації І.Є Смітюх. Низько вклонилась нелегкій вдовиній долі Г.В.Рябко. 
    Приготували вітання для вдів учні Голобської школи. Пісні їхньої молодості, воєнних років,  подарували Людмила Клинова, Зіна Хомчук, з хвилюванням прозвучала пісня "Степом, степом" у виконанні Галини Халепи, дуету  Ніни та Марка Грабовських, пісня "Сивина". Пісню своєї молодості виконала вдова Н.Андросюк з с.Нужель. До сліз схвилював виступ М.Сахарук та К.Махнюк із с.Поповичі.
Зайдіть до солдатки на хвильку
В святки чи з роботи.
Несіть до солдатки
Краплину людської турботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар