четвер, 5 квітня 2012 р.

Михайло Хижко завжди з нами.

     Народ завжди полюбляє гостре слово, творить і шанує гумор. І як і в минулі роки,  так і тепер, актуальною є творчість нашого шановного земляка байкаря Михайла Хижка, чергову річницю з дня народження якого ми відзначаємо.
    Свою заявку на літературне ім'я Михайло Хижко зробив збіркою "Трухлявий пень" в 1965 році. Вже в першій книжці автор визначився у жанрах байки, гуморески, сатиричної мініатюри, знайшов свій стиль. Дослухаючись порад Остапа Вишні, пильним оком спостерігав контрасти і творив сміх.
    Голобчани в години радості і смутку часто звертаються до спадщини гумориста. Кожного року в день народження батька до бібліотеки приходить дочка Михайла Хижка - Валентина. Вона ділиться із присутніми спогадами про батька, читає його гуморески.

2 коментарі:

  1. Я працюю над історією села Глинська Роменського району Сумської області, в якому народився Михайло Дмитрович Хижко. Крім того, готую для сільського музею біографії видатних глинчан та вихідців з нашого села. Чи не могли б передати від мене прохання Валентині Михайлівні надіслати мені детальну біографію її батька, в т.ч. про батьків, коли народився, коли закінчив школу, де потім навчався і т.д., як став письменником... Був би вдячний за цікаві деталі, як от, як родина пережила колективізацію, голодомор, війну...
    моя адреса pamyr@ukr.net або 04123Б м. Київ, вул. Галицька, 10, кв. 28, Пархоменко Володимир Григорович. Дякую.

    ВідповістиВидалити
  2. Володимире Григоровичу! Ми передамо Ваше прохання дочці М.Хижка - Валентині.

    ВідповістиВидалити