середу, 18 травня 2011 р.

Новинки художньої літератури.

     Шановні користувачі Голобської селищної бібліотеки-філії!
До бібліотеки надійшли нові книги українських сучасних  письмеників :

Багряна А. Дивна така любов. Роман-соната.-К.:Нора-Друк, 2010.-208 с.ПК (Популярні Книжки)

 
 Дія роману починаєтьсяу передмісті Києва. В родині сільського вчителя на Різдво народжується дівчинка Надійка. Під час важких пологівмати стає німою. Дівчинка росте відлюдькуватою, дивною. За це односельчани кажуть на неї "відьма". Випадкове знайомство з київським художником Нестором розкриває дивовижний Надійчин талант : вона переносить на чисте полотно свій різдвяний сон, і це - її найперший, найдивовижніший малярський витвір...




    Вдовиченко Г. Тамдевін.Роман.- К.:Нора-друк, 2009.- 234 с. ПК( Популярні Книжки).


  

Дія роману відбувається у К;арпатах,  неподалік від замку Гербуртів. Успішна українська художниця Анна, яка зробила кар'єру в Росії, їде у віпустку на запрошення колишньої однокурсниці у віддалене село поблизу старовинного замку, де можна легко загубитися у часі і просторі...





   Горбунова В. Мрія про Маленьке життя. Роман.- К.: Нора-друк, 2010.- 200 с. ПК(Популярні Книжки).



    У романі "Мрія про Маленьке життя" ви знайдете любов і зневіру, відчай і надію, страшний вирок і відродження - все те, що переживає головна героїня, яка живе поруч з вами. Вона може бути вашою сусідкою або колегою, донькою чи невісткою.
    Відверта оповідь жінки, яка не скорилась обставинам. Щире зізнання в коханні до життя. Жіночий роман, який примушує замислитися над таїнством народження і смерті.




  
Дашвар Л. Мати все / Люко Дашвар.-Х.: Клуб сімейного дозвілля, 2010.-336 с.


         Все життя Івета присвятила хворому синові Платонові. Старша дочка Ліда змушена, як і мати, доглядати за братом, жертвуючи всім. А мати вирішила купити сину живу ляльку, яка б задовольняла природні потреби юнака. Так у родині з'явилася Рая, і...Світло однієї любові розігнало морок іншої.
        Саме тепер Ліда дізналася, що Платон і сільське дівча не єдині маріонетки в руках Івети.



  Дашвар Л. РАЙ.центр/ Люко Дашвар.- Х.: Клуб сімейного дозвілля, 2010.-269 с.                                               


 Помешкання в центрі мегаполісу, навчання в престижному виші, роман з багатієм - для провінціала то межа успішності, ніби опинитись у центрі раю! Заради цього можна поступитися принципами, сховати гордість, збрехати...
      Але чи є в тому раю - у брендовому одязі, у шикарних офісах та автівках представницького класу - безгрішні душі? Бо ті льки безгрішна душа зможе побачити двох вояків гетьмана Петра Дорошенка, які пробудилися через 340 років, щоб відшукати РАЙ.центр.



   Жадан С. Ворошиловград: роман/ С.В.Жадан.- Харків: Фоліо, 2011.- 442 с.



   "Ворошиловград" - роман жорсткий. меланхолійний та реалістичний.
       Одного разу ти дізнаєшся, що твій брат зник у невідомому напрямку, приятелі займаються фінансовими аферами, а бізнес намагаються перекупити представники невідомих структур.
       Історії українського рейдерства присвячується.




      Костенко Л. Записки українського самашедшого: роман/ Л.Костенко.- К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2011.-413 с.
 


  Роман написано від імені35-річного київського програміста, який на тлі особистої драми прискіпливо, глибоко й болісно сканує вивихи нашого глобалізованого часу. У світі надмірної дезінформації і тотального вічуження він - заручник світових абсурдів - прагне подолати комунікативну прірву між чоловіком і жінкою, між родиною і професією, між Україною і світом.




     Лис В. Жінка для стіни.Роман.- Тернопіль: Богдан, 2010.- 184 с.




     "Жінка для стіни" - яскравий зразок цікавого і динамічного психологічного детективу, сюжет якого тримає в напрузі від першої  до останньої сторінки. Таємничі самозаймання будинку "крутого авторитета" і болючі пошуки добровільної жертви - "жінки для стіни" - це тільки початок, вершина айсберга, за якою - безодня душі темної і вершина - світлої.




      Лис В. Століття Якова/передм. О.Забужко.- Харків: Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2010.- 240 с.


   Дія роману відбувається мовби в трьох площинах - протягом останнього столітнього року поліського селянина Якова, за п'ять років до того , коли він рятує наркоманку Оленку, яка забрела в його село, і протягом майже цілого двадцятого століття. Дитяче кохання, викрадення коханої, що сталачужою нареченою, служба у Війську Польському, кохання до польської шляхтянки, війна з німцями, полон і знову війна, велика і особливо трагічна українсько-польська різанина, драматичні повоєнні події - все це знову постає перед очима Якова. Людина, котра пережила своє століття, розмовляє з цвіркуном, що живе у його старій хаті, з коханою Зосею, яка для нього теж жива, чекає листів від порятованої ним Оленки і приїзду на столітній ювілей сина Артема.    

   Ликович І. Твоя дитинка. Роман.- К.:Нора-Друк, 2010.- 213 с. ПК (Популярні Книжки)  
           


     Непевненість в собі народжується через брак любові.
  Чи зможе молода українка Ніна - героїня з нещадним минулим і трагічним дитинством - побудувати собор власної душі? Що для цього треба зробити -випробовувати ревнощами коханого, а потім втратити його? Поїхати світ за очі, щоб стати свідком чужого щастя? Потрапити на карнавал і, коли небо вибухне феєрверком, нарешті зрозуміти, що жити - добре?
   Роман про любов і насильство, про сучасну Україну Німеччину, про таке суперечливе життя, а значить про нас самих...            

     Положій Є. По той бік пагорба.Роман.- К.: Нора-Друк, 2010.-208 с.ПК (Популярні Книжки

      Сильний дорослий чоловік на прізвисько Вуж готується до найголовнішого у своєму житті двобою. Раптовий телефоний дзвінок, що пролунав у віденському готельному номері, відкидає головного героя на двадцять років назад, в юнацбку компанію, яка вирішувала свої підліткові проблеми на Пагорбі у маленькому українському селі. Чи можна виправити помилки юності і перемогти час? Чи життя готує новий нокаут? Разом з героєм Євгена Положія читач повертається на Пагорб підліткових мрій, кохання і зрад, шукаючи відповіді на вічні запитання. 

    Шкляр В.М. Залишенець.Чорний ворон.-Харків: Книжковий клуб "Клуб Сімейного Дозвілля, 2010.- 384 с. 

                                       
Їх називали бандитами, розбійниками головорізами, й навіть у прокльонах-анафемах забороняли згадувати їхні імена. Щоб вбити у пам'яті упокореної маси ту ідею, за яку повстанці жертвували свої молоді життя. Авжеш, вони стріляли, вішали, палили, нищили - але кого? На їхньому бойовому чорному прапорі напис :"Воля України, або смерть". Вони не вийшли з лісу навіть тоді, коли навкруги запанувала чужа влада і вже не було надії на визволення. Вони - залишенці - обрали собі смерть. 

        Запрошуємо до бібліотеки для ознайомлення з новою літературою!

Немає коментарів:

Дописати коментар