пʼятницю, 18 серпня 2017 р.

Команда проекту "Тут і зараз" в селищі Голоби.

На початку тижня ми  приймали в Голобській селищній бібліотеці учасників проекту "Тут і зараз", більше двадцяти молодих юнаків і дівчат, з різних куточків України ( з Дніпра, Краматорська, Києва, Черкаської області і ін.), віком 18-27 років, на чолі з координаторами проекту Уляною Автономовою та Дмитром Устичем. Заявку на участь в проекті подала проектний менеджер селищної ради Юлія Франчук.
Що ж це за проект?
«Тут і зараз» – це всеукраїнський проект, спрямований на об’єднання молоді зі сходу та заходу України, а також на поширення ідеї активного громадянства та сталого розвитку в маленьких селищах України. Із 13 по 20 серпня серпня дві команди по 25 волонтерів вирушили у тур: одна команда – на схід України, а інша – на захід. Упродовж тижня обидві команди відвідають по 3 селища, у кожному з яких здійснюватимуть екологічно-соціальні проекти. Тур розпочався в Києві. У кінці проекту команди знову зустрінуться в Києві, щоб підбити підсумки та обмінятися враженнями.
Учасники проекту за два дні зробили дуже багато роботи: побілили стелю в дитячому відділені бібліотеки, поміняли карнизи і закупили нові тюлеві занавіски, купили і почепили на вікна жалюзі, яких у нас ніколи не було, перекопали землю для майбутніх квітників і освіжили фарбою дитячий майданчик, покосили траву, пофарбували двері. На частину підлоги постелили ковролін, а іншу частину пофарбували.
Наші гості не лише працювали. Ввечері, після роботи, Тетяна Карпів, модераторка кінопереглядів Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, підготувала два фільми, після перегляду яких розпочалось обговорення. Разом із гостями дивились та обговорювали фільми і молоді голобчани.
Учасники проекту подарували бібліотеці і нашим читачам велику підбірку книг. Дякуємо!
Щиро вдячні волонтерам за їх діяльність. Як сказала наша читачка Любов Кашуба - "невже в наш час є ще такі безкорисливі молоді люди?". Як бачимо - є! І саме завдяки таким людям Україна буде збагачуватись і процвітати!


Немає коментарів:

Дописати коментар