середу, 7 червня 2017 р.

Зустріч з Оленою Мокроусовою.


   Ще досі під враженням від вчорашнього заходу. У нас в гостях побувала відома волинська поетеса, ковельчанка, Олена Мокроусова. Присутні поринули в чарівний світ поезії пані Олени. Час, відведений на зустріч, пролетів, як одна мить. Олена Георгіївна розповіла про свій життєвий і творчий шлях, читала вірші,гуморески, співала свої пісні.
   Нелегкі випробування випали на долю поетеси, та вона ніколи на втрачає оптимізму, її серце відкрите для людей. Кожен рядок проникнутий любов'ю до України, до рідної землі. А які чудові вірші про навколишню природу. Читаєш і перед очима бачиш ту неземну красу. Це ще один рецепт спасіння від Олени Мокроусової: згубитися в травах, у квітах, деревах і хмарах... Серед нетлінної краси, яку дав нам Бог на землі.
   Писати вірші Олена Георгіївна почала,переживши потрясіння, коли помер її чоловік. Поезія стала її рятівним кругом. Як розповіла пані Олена, їй не потрібно вимучувати вірші, підбирати рими. Тільки встигай записувати. За двадцять років написала більше 7 тисяч віршів, видала сім збірок: "Обикновенное чудо", Прислухаюсь до неба і землі", "Признание в любви", "Моя колиска - батьківський мій дім", "Журавлі", " Седьмое небо" і "Відлуння". Вже написаний, але ще не виданий прозовий твір про гетьмана Калнишевського.
   Дуже гарно читали вірші Олени Мокроусової діти із "Літературної студії", які прийшли на зустріч із своїм керівником, вчителем української мови та літератури Тетяною Зінчук. Кілька віршів продекламувала наша читачка Євгенія Сало, яка дуже любить поезію.
   Працівник селищної ради Оксана Кашик щиро подякувала Олені Георгіївні за зустріч, побажала нових віршів і нових збірок.
   Щиро вдячні пані Олені, що знайшла час і приїхала до нас. Будемо чекати нових зустрічей!


Немає коментарів:

Дописати коментар