понеділок, 11 січня 2016 р.

Круглий стіл в бібліотеці.

   Нещодавно  зібрались в Голобській бібліотеці на "круглий" стіл волонтери нової селищної громади. Серед них – представники із Голоб, Попович, Майдана, Нового Мосира та Дарівки.
    Голова волонтерського центру "Пенсіонери району" Г. І. Халепа дала коротку характеристику волонтерської роботи на Ковельщині, "заглянула" в історію створення волонтерського центру.
   Як зазначалось під час зустрічі, коли в Свято-Георгіївській церкві почав працювати о. Ніфонт, благодійна робота стала  активнішою. На зустрічі і сам священик розповів присутнім про те, як вдалося об'єднати ініціативних  прихожан в згуртований колектив  (більше 20 жінок) із спільною метою – допомагати тим, хто цього  найперше потребує.
    Досить зворушливо своїми думками з приводу людських чеснот поділився священик Сергій із Поповичів. "Знайти в собі волонтера, не залишити людину, яка потребує уваги та допомоги, – це наш обов'язок", – зазначив він. "Милосердя не втрачало свою цінність ніколи", - продовжив о. Ігор із Нового Мосира.
  Про проблеми волонтерів в селищі говорила голова ветеранської організації М. Ф. Янко. Виступаюча, зокрема, зупинилась і на роботі Університету третього віку, заодно  відзначила професіоналізм начальника управління Пенсійного фонду України  в м. Ковелі та Ковельському районі Інни Самолюк, яка  уважно прислухається до кожного відвідувача.
    Також активно в робочу бесіду включилися Н. А Відрінська та К. П. Махнюк.
    Волонтерський колектив Голобської школи був представлений волонтерами старших класів Я. Гресик, В. Пахолюк, головою "міністерства" соціальної служби і милосердя (яке працює в школі) А. Глущенко. Педагог-організатор Ю. В. Руднік детально розповіла про багатогранну роботу школи. 


Немає коментарів:

Дописати коментар