вівторок, 25 серпня 2015 р.

Прапор вільної держави, найдорожча із святинь.

Про правду Божу і про працю чесну,
Про тишу сіл і гул великих міст,
Про жовту ниву та блакить небесну
Державний прапор гордо розповість!
(О.Зав'язкін)
  
     24 серпня 1991 відбулося проголошення Акта про незалежність України, і над будинком Верховної Ради піднявся синьо-жовтий прапор. 
     Колір Державного Прапора визначено Конституцією України:  дві однакові  горизонтальні смуги , одна синього кольору, інша - жовтого. Синій колір є символом мирного неба й чистої води. Жовтий колір символізує хлібне поле, тепле життєдайне сонце. 
Небо синє - ні хмарини,
Наче синій льон розцвів.
А під небом України
Грає золото полів.
Кольори такі ласкаві,
Такі рідні і ясні
Прапор нашої держави
Поєднав на полотні.
   У серпні 2004 року Президент підписав Указ № 987/2004 про встановлення Дня державного прапора України, який святкується щорічно 23 серпня. Він є символом суверенітету України.
Наша гордість, наша слава,
Наша рідна злото-синь -
Прапор вільної держави,
Найдорожча із святинь.
   В Голобах на площі перед будинком культури зібралися жителі селища, щоб вшанувати Державний Прапор України. Виступили представники влади, голова райдержадміністрації В.Т.Козак, голова районної ради І.Верчук, селищний голова С.В.Гарбарук ,  які розповіли про історію Державного Прапора, про його значення для України та українців у цей складний для Вітчизни час.
  В бібліотеці була оформлена тематична поличка "У синьому кольорі була ознака миру, а в жовтому народ плекав велику віру". З літературою, викладеною на поличці, ознайомилися читачі бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар