четвер, 21 травня 2015 р.

Свято єднання.

     Голобчани щороку відзначають престольне храмове свято та День селища 6 травня,  на  велике християнське свято – великомученика Георгія Побідоносця. .
   Святкову Божественну літургію очолив старший благочинний Ковельського району УПЦ, протоієрей Володимир Ровінський. Під час літургії всі молилися за мир в Україні, за здоров’я наших воїнів, які захищають Українську державу. Також молилися за упокій тих воїнів, які загинули, захищаючи нашу країну.
     Після завершення Божественної літургії в урочистій атмосфері відбулося відкриття дитячого рекреаційного центру «Диво» при Свято-Георгіївській церкві УПЦ смт Голоби.

     На вулицях селища, вже традиційно,  пройшла акція «Рушник єднання», яка у цей складний, для України, час, вкотре засвідчила єдність людей. Акція відбулася за участю голови райдержадміністрації Віктора Козака, Голобського селищного голови Сергія Гарбарука, представників духовенства, ветеранів, учасників АТО, жителів та гостей свята.
860-ти метрове вишите полотно об’єднало дорослих і малих, незнайомих і рідних в одну українську родину, що символізувало єдність та неподільність нашої країни. Учасники акції, тримаючи в руках вишитий рушник, пройшли до центральної площі Голоб та спільно виконали Державний гімн України «Ще не вмерла Україна».

    

 Програма відзначення свята була досить різноманітною. Для дітей було організовано цікаві ігри, спортивні змагання, встановлено батути, тощо. В свою чергу, дорослі з приємністю споглядали за розвагами дітей та мали змогу отримати подарунки, під час розіграшу лотереї. Під час цих заходів усіх пригощали смачним кулішем.

  Свято продовжилося  в місцевому районному будинку культури.

Немає коментарів:

Дописати коментар