вівторок, 5 лютого 2013 р.

Урок безпеки дорожнього руху.

      Нещодавно в бібліотеці було проведено урок безпеки дорожнього руху "Розумна обережність".
     Усі ми живемо в світі, де треба дотримуватись певних норм і правил, в тому числі і правил поведінки на дорозі. Саме дотримання цих правил - це збережене здоров'я та життя людини. Нерідко винуватцями дорожньо-транспортних випадків є самі діти, які граються поблизу доріг, переходять вулицю у невстановлених місцях. неправильно здійснюють посадку в маршрутні транспортні засоби й висадження з них. Але варто звернути увагу на те, що діти - це особлива категорія пішоходів та пасажирів, яких потрібно навчати правилам поведінки на дорозі, використовуючи різні форми та методи.

  Бібліотекар розповіла про правила дорожнього руху: облаштування дороги, дію світлофора, дорожні знаки, значення деяких з них. Під час бесіди, розглядання ілюстрацій, читання уривків із художніх творів, створення ігрових ситуацій дітям надалась можливість запам'ятати та вивчити правила безпечних ігор з м'ячем, катання на санчатах, роликах, велосипеді поблизу дороги. Навчили дітей, за яким номером можна викликати швидку допомогу, міліцію.

   І дуже важливо запам'ятати - правила треба знати і виконувати, це найголовніше і найважливіше для вашого життя і здоров'я.
    Переглянули діти і книжкову поличку :
      "Тільки треба вам, малята,
        про безпеку пам'ятати, 
        щоб в біду не потрапляти"



Немає коментарів:

Дописати коментар