пʼятницю, 25 березня 2011 р.

Засідання клубу"Батьківські обереги"

    Відбулось перше засідання молодіжного клубу за інтересами "Батьківські обереги", на якому була створена рада клубу, визначили мету і тематику роботи,  розробили і затвердили план,  склали девіз клубу:
       " О, рідна матінко - земля!
       Я хочу вишити красу твою земну.
       Краса душі хай виллється нитками,
       Те все хороше, що у житті було
       Червоним кольором, я вишию руками,
       Щоб наше покоління ожило."
  Клуб сворили з метою відродити і зберегти народні традиції  в галузі рукоділля, вишивки, проводити вечори, зустрічі з голобськими майстринями художньої вишивки, влаштовувати виставки вишиванок. Двері клубу відкриті для всіх, хто бажає опанувати мистецтвом вишивання, поділитись досвідом, талантом, знайти однодумців.
  Українська вишивка, як душа, як краса землі нашої. І видно їх веселкові узори в білих українських хатах, і стеляться вони, як спориші на стежках, якими споконвіку ходив рід до роду і сонячно світяться у Дніпрі, як пречиста вічність нації.
  Звернення до життєдайних джерел народного мистецтва, до збереження та оновлення всіх його видів- це усвідомлення свого родоводу, духовних традицій, відродження культури українського народу.
     По Інтернету підшукали багато нових схем узорів, Переглянули виставки вишивок, подивились відео про узори і вишивальниць.


1 коментар: