четвер, 1 вересня 2016 р.

Художні обереги Антоніни Байди.

Я закохана в мистецтво,
У художній дивоцвіт, 
Що пронизує все серце,
Там лишається мій слід.
Я закохана в мистецтво -
Те, що світлом скрізь сія.
Де всевладно править Муза, 
В ній - уся душа моя...
     Ці слова по праву можна віднести до творчості нашої односельчанки Антоніни Миколаївни Байди. Її картини зачаровують, від них не можна відвести погляду... І відчуваєш гордість за те, що така талановита людина живе в наших рідних Голобах.
   29 серпня, в приміщенні селищної ради, відбулась виставка картин Антоніни. Багато гарних, теплих слів про пані Антоніну було сказано головою об'єднаної громади С.В.Гарбаруком. З вітальним словом до Антоніни Миколаївни звернувся о.Ніфонт, який кілька років тому познайомив її з відомою волинською художницею Світланою Костукевич. На навчання до Світлани Семенівної Антоніна Байда їздила в Луцьк два роки і , як каже вона сама, багато чому навчилася. 
 За чотири роки Антоніна написала біля ста картин. На День селища в будинку культури було представлено тридцять картин. В основному, це були пейзажі з чудовими краєвидами,  натюрморти, фрукти і овочі з яких так і хотілося з'їсти, дуже красиві квіти - соняшники, піони, іриси, бузок та інші. Антоніна Миколаївна була учасником Революції Гідності і допомагала присутнім на Майдані, чим тільки могла. Під враженням від тих подій написала картину з палаючим Майданом і прапором  України на передньому плані.
  Тематика теперішньої виставки зовсім інша, більш філософського спрямування. Про свою творчість, про вже написані картини і про плани на майбутнє розповіла сама художниця. Великий шанувальник її таланту, учень десятого класу Володимир Сущ, подарував Антоніні Миколаївні дві пісні. Під звуки мелодії скрипки, яку виконав  Іванко Воробей, учень сьомого класу, присутні оглянули виставку.

Немає коментарів:

Дописати коментар