четвер, 14 серпня 2014 р.

Віддай людині крихітку себе, за це душа наповнюється світлом.

Такій професії не вчаться. 
Вона прийшла до нас сама,
Бо волонтер приносить щастя, 
Бажає радості й добра.
    Волонтерству нас навчило саме життя.Погляньмо навколо . Нас оточують старші земляки, до яких постукала самотня старість. Робота волонтерів багатогранна як і саме життя.  То треба допомогти по господарству, то принести ліки або продукти, а то й цікаву книжку з бібліотеки або просто прийти до одинокої людини і запитати про її здоров'я.
     Волонтерський рух з кожним роком набирає більш широкого розмаху. З'являються нові форми роботи. З приходом на службу  в Свято-Георгіівський   храм селища ієромонаха Ніфонта (Омельчука) волонтерська  робота стала   більше дієвою, конкретною. Він розуміє,  що старість - осінь життя, але і вона може бути сонячною,  теплою, затишною,  коли людину оточити добротою, чуйністю, милосердям. Церковні волонтери закріпленні за вулицями селища так, що кожна самотня, хвора людина  не була поза увагою. І сам священник  по мірі можливості  відвідує своїх прихожан.  Особливо не забуває інвалідів Великої Вітчизняної війни, вдів. Вітає іх з ювілеями, святами.  Добре те, що такої  безкорисливої допомоги священник вчить дітей недільної  школи. 




     За добру організацію волонтерського руху, про піклування про ветеранів, одиноких, хворих  ієромонах Ніфонт  нагороджений Подякою Ради ветеранів Украіни. Такою  Подякою нагороджена  голова районного волонтерського центру  Халепа Г.І.
     Голова обласноі ради ветеранів Булавін О.О. та керівник обласного волонтерського центру Пенсіонер  Морохова Г.А. побували в селищі Голоби,  де і вручили  нагороди,а також зустрілися з місцевими ветеранами  у ветеранському  клубі.
За віком різні і за станом,
Та спільна риса в нас одна.
Людей, що роблять добру справу,
Бо волонтерська це мета.

Немає коментарів:

Дописати коментар