четвер, 23 травня 2013 р.

Під чаром рідної землі.

     Мої Голоби - чистая криниця,
Тут слід козацький й дух козацький є.
Сини і доньки неньки-України,
Усе це разом - селище моє.
       З 2007 року 6 травня в селищі Голоби відзначають День селища. А в цьому році  це стало подвійним святом - виповнилось 230 років Свято-Георгіївській церкві.
     Привітати голобчан приїхав Владика Володимир, єпископ Ковельський та Володимир-Волинський. Розпочались урочистості в Свято-Георгіївському храмі.  Службу в церкві правили 10 священиків і Владика Володимир.
     Серед гостей були також відомі корінні голобчани: президент федерації хокею України Анатолій Брезвін (який, до речі, дуже багато зробив для розбудови селища), ректор Луцького національного технічного університету Віктор Божидарник, Герой Росії Руслан Матердей та ін.
     В захопленні присутні були від "рушника єднання".  Від церкви аж до бібліотеки на півкілометра з обох сторін стояли люди різного віку і тримали вишиті рушники, з'єднуючи кінці. То було символічне єднання великої голобської сім'ї оберегами, які супроводжують людину від народження і до смерті.
     

    Для дітей були організовані ігри,  розваги.  Переможців нагороджували призами.
  Свято продовжилось у будинку культури. Селищний голова С.В.Гарбарук привітав всіх присутніх, подякував,  що не забувають рідний край, допомагають розбудовувати селище. Сподобався присутнім і чудовий концерт.
    В фойє будинку культури була організована виставка вишитих рушників та виставка вишитих картин відомої голобської квітникарки Л.В.Петрусенко-Касьянової.
  

2 коментарі:

  1. Від щирого серця вітаю зі святом,і бажаю Вам, щоб у вашій голобській сім'ї "Рушники єднання" мали протяжність на сотні кілометрів.

    ВідповістиВидалити