неділю, 28 квітня 2013 р.

Тривожні дзвони Чорнобиля.

Струсонуло цілим світом.
В Страхоліссі перед світом
Брязнув дуб тисячолітній - 
Охнула земля.
Тільки - пилу мертва хмарка,
Та ще крук зловтішно каркнув...
Б Олійник
  Ту мирну весняну ніч на берегах Прип'яті, 27 років тому, люди ніколи не забудуть.  О першій годині 23 хвилини 40 секунд, коли всі спали безтурботним сном, над четвертим  реактором Чорнобильської атомної електростанції несподівано велетенське полум'я розірвало нічну темряву.... Від аварії на ЧАЕС в Україні постраждали мільйони чоловік. Ця трагедія зачепила долю кожного українця.
  В районному будинку культури відбувся районний тематичний захід «Тривожні дзвони Чорнобиля». В заході взяли участь  учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, депутати районної, селищних і сільських рад, представники духовенства, керівники підприємств, установ, організацій, жителі селища.
   Працівники Голобської селищної бібліотеки організували книжкову виставку "Тривожні дзвони Чорнобиля", а також виставку дитячих малюнків "Чорнобиль очима дітей".



   В бібліотеці ця трагічна дата була відзначена книжковою викладкою "Дзвони чоробильські  душу тривожать" та оглядом літератури для старшокласників.

  У відділі читання та дозвілля дітей було проведено урок пам'яті "Попіл Чорнобиля стукає в наші серця". Діти підготували виставку малюнків "Чорнобиль очима дітей"


Немає коментарів:

Дописати коментар