пʼятницю, 6 липня 2012 р.

Ми вдячні БІБЛІОМОСТУ.

     В далекі повоєнні роки в селищі Голоби проживала де-який час письменниця, вчитель, акторка Галина Орлівна (Мневська-Возна). Похована на нашому кладовищі і виконано її заповіт - "посадити червону калину на її могилі".
    Кожного року в річницю її пам'яті селищна бібліотека проводить літературні години про її життєвий і творчий шлях.
    Робили самі для себе, поки до бібліотеки не завітав "Бібліоміст" і подарував нашим користувачам комп'ютери. Спасибі!!! Ми вийшли в світ.
    Про Г.Орлівну (Мневську-Возну)  прочитали в далекій Америці. Науковець Ольга Бертельсен не тільки прочитала про Галину Іванівну на нашому блозі в публікації

Літературний вечір пам'яті Галини Орлівни "Я для тебе горіла, український народе!"

 , але й написала нам листа: " У мене до Вас велике прохання. Якщо це можливо, повідомте, будь-ласка, де знайшлася ця її фотографія, і чи можливо її використати у моїй роботі. Я пишу дисертацію на тему української інтелігенції 20-30 років. Було б цікаво завітати до Вас й сходити на могилу Орлівни. Планую це зробити улітку".
      Відтоді ми почали спілкуватися з пані Ольгою по електронній почті. Нам, звичайно, було цікаво дізнатися- хто така Ольга Бертельсен, де вона працює. І незабаром отримали відповідь: 
   "Я дуже Вам вдячна за відповідь! Такий детальний і дуже теплий лист! Ви не уявляєте, який це для мене подарунок--сьогодні мій день народження.
По-перше, не кожного дня я отримую щось з України; по-друге, цікаві речі Ви пишете про Орлівну, і що родичі Якова Возного зберігають пам'ять про цю родину..."
      Нам приємно було дізнатися, що пані Ольга - дочка українського поета Роберта Третьякова, пише докторську дисертацію про українську інтелігенцію 20-30 років.

     З Інтернету ми дізналися про батька пані Ольги (див.

Третьяков Роберт Степанович) , прочитали його вірші. А тепер чекаємо в гості Ольгу Бертельсен, якщо, як вона писала, щільний графік поїздки на Україну дозволить їй це зробити.

    Завдяки програмі "Бібліоміст"  і Інтернету ми одержали чудового прихильника бібліотеки. І маємо змогу спікуватися по електронній почті.  

           Ми, працівники бібліотеки, дякуємо  усім, хто причетний до створення програми "Бібліоміст" за можливість доступу до всесвітньої мережі Інтернет з метою обміну інформацією.





Немає коментарів:

Дописати коментар