неділю, 28 квітня 2013 р.

Вітаємо з Вербною неділею!


Тривожні дзвони Чорнобиля.

Струсонуло цілим світом.
В Страхоліссі перед світом
Брязнув дуб тисячолітній - 
Охнула земля.
Тільки - пилу мертва хмарка,
Та ще крук зловтішно каркнув...
Б Олійник
  Ту мирну весняну ніч на берегах Прип'яті, 27 років тому, люди ніколи не забудуть.  О першій годині 23 хвилини 40 секунд, коли всі спали безтурботним сном, над четвертим  реактором Чорнобильської атомної електростанції несподівано велетенське полум'я розірвало нічну темряву.... Від аварії на ЧАЕС в Україні постраждали мільйони чоловік. Ця трагедія зачепила долю кожного українця.
  В районному будинку культури відбувся районний тематичний захід «Тривожні дзвони Чорнобиля». В заході взяли участь  учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, депутати районної, селищних і сільських рад, представники духовенства, керівники підприємств, установ, організацій, жителі селища.
   Працівники Голобської селищної бібліотеки організували книжкову виставку "Тривожні дзвони Чорнобиля", а також виставку дитячих малюнків "Чорнобиль очима дітей".



   В бібліотеці ця трагічна дата була відзначена книжковою викладкою "Дзвони чоробильські  душу тривожать" та оглядом літератури для старшокласників.

  У відділі читання та дозвілля дітей було проведено урок пам'яті "Попіл Чорнобиля стукає в наші серця". Діти підготували виставку малюнків "Чорнобиль очима дітей"


пʼятницю, 19 квітня 2013 р.

4 квітня - 90 років від дня народження Михайла Хижка.

   Кожного року, в день народження видатного земляка-гумориста Михайла Хижка, в бібліотеці збираються наші користувачі - дорослі і діти, щоб вшанувати його пам'ять, прочитати гуморески та казки, посміятись. На зустрічі приходить дочка Михайла Хижка - Валентина Михайлівна, розповідає про свого відомого батька, читає його твори. Особливо подобаються юним користувачам казки та віршовані  загадки.   
  До творчості Михайла Хижка підходять слова відомого майстра української сатири та гумору Степана Олійника:
Сатирик рівен хліборобу:
Встає до дня, одягне робу
І знов береться за перо.
Усе лихе руба на ниві,
Щоб люди всі були щасливі,
Щоб захистить від зла добро!
   Гордимося своїм славетним земляком і тим, що жив і творив він на нашій голобській землі!

четвер, 4 квітня 2013 р.

Сьогодні - Міжнародний день Інтернету.


     Сьогодні, 4 квітня, відзначається Міжнародний день Інтернету. Відзначають його у день смерті святого Ісидора Севільського, покровителя учнів та студентів, який створив першу в історії енциклопедію "Etymologiae" в 20 томах, як написано в Вікіпедії. У 1998 році католицька церква визнала всесвітню мережу скарбницею людського знання.
    В бібліотеці сьогодні також говорили про Інтернет. Захоплюючу розповідь  про всесвітню   павутинку   діти прочитали в дитячому пізнавальному журналі "Пізнайко".
 
       Не менш цікаву  віртуальну мандрівку здійснили діти  по комп'ютеру, дізнались про правила безпеки в Інтернеті. Адже Інтернет є прекрасним місцем як для навчання, так і для відпочинку та спілкування з друзями. Але як і весь реальний світ, Мережа теж може бути небезпечна. Потрібно сформувати у дітей правильне ставлення до можливостей комп’ютера, донести їм всю ступінь небезпеки і переконати слідувати цим простим правилам, які допоможуть зробити дитяче спілкування в Інтернеті більш безпечним.
  Пройшло вже майже три роки , коли в бібліотеці, завдяки програмі "Бібліоміст", появились комп'ютери. За цей час безкоштовним Інтернетом скористалися  до тисячі  користувачів. Жителі нашого  невеличкого селища на Волині вдячні за можливість працювати на комп'ютерах - читати найновіші новини, проглянути прогноз погоди, зареєструватись у соціальних мережах. Учням школи та студентам Інтернет  допомагає у навчанні.
Вітаємо всіх з Міжнародним днем Інтернету!

середу, 3 квітня 2013 р.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=c189eeafa5&view=att&th=13dc76edc05e75a0&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hf04gubb6&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_sd_lqHCDaqtq1inKUHh8B&sadet=1364996043252&sads=IcHuMUlzjHgtgGLTgNCOjxn_Dqo

До Дня селища та з нагоди 230-ліття храму св. вмч. Георгія
Фотоквест
«Люблю мої Голоби
Фотоквест – творче змагання на визначену тему за певний проміжок часу за допомогою цифрового фотоапарату.
Організатори: парламентсько-президенська республіка НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» імені С.Є.Ткача
смт Голоби»
Учасники: учні 8-11 класів (у команді 2-5 учасників)
Реєстрація команд: НВК. Каб.№ 28
Довідковий телефон: (095)0042115 Владислав.
E-mail: fotokwestg@gmail.com
Дата проведення:14 квітня (неділя).
Початок змагань: 11:30 (територія школи)
Закінчення змагань: 19:00.
Хід змагань: на старті команди отримують список із завданнями – темами фотографій, сплачують благодійний внесок – 15 грн. (кожен учасник).
Оцінювання: роботи оцінює журі, до складу якого входять експерти з фотографії.
Шкала оцінювання: одна фотографія оцінюється від 1 до 5 балів. Для підведення підсумків відводиться чотири дні після завершення змагань.
Нагородження: 6 травня переможці фотоквесту будуть нагородженні цінними призами під час святкового концерту у Будинку культури.  
Фотоквест«Люблю мої Голоби є благодійною акцією. Кошти, зібрані під час заходу, будуть витрачені на реставрацію фігури Хреста, що при в’їзді у селище.
Усі завдання повинні бути виконані командою у ході змагань за допомогою одного фотоапарату без зовнішньої пост-обробки (допускається обробка засобами камери).
У кінці змагань команда повинна мати все необхідне обладнання для копіювання фотографій зі своєї камери в комп’ютер оргкомітету (флеш-накопичувач сумісний з фотокамерою USB-кабель).
Реєстрація команд триває з 2 квітня до 12 квітня.
P.S. Головний приз – MP3 плеєр.
Для реєстрації у фотоквесті-2013необхідно надіслати на електронну скриньку fotokwestg@gmail.ru заповнену анкету:

1) клас;
2) назва команди та склад (ПІБ);
3) контактні дані одного з членів команди (телефонний номер, електронна скринька).