неділю, 17 лютого 2013 р.

Вшанування воїнів-афганців.

   15 лютого відзначалась чергова річниця виведення радянських військ з Афганістану.
    Навіть час, якому нібито все підвласне, не може вгамувати біль в серцях матерів, рідних, чиї сини пройшли крізь пекло афганської війни. Їх і нині, хоч пройшло уже немало літ, називають "афганцями". Про них написано багато книг, складено тисячі віршів, створились кінофільми, але біль, посіяна війною, не стихає, а посилюється.
    В Голобах вшанування учасників афганської війни розпочалося в Свято-Георгіївському храмі, де отцем Ніфонтом було відслужено молебень. Після чого священник запросив присутніх до гарно обладнаної зали, аби за чашкою чаю присутні змогли поспілкуватись.
 


   Пройдуть роки, але ніколи не забудуться страшні події афганської війни, котра принесла нашому народу стільки горя, страждань, забрала з собою молоді життя. Пам'ятаймо про це!

четвер, 14 лютого 2013 р.

З Днем Святого Валентина!


  Вітаємо всіх наших користувачів та відвідувачів блогу з Днем Святого Валентина!

Із чудовим днем любові
Щирі сердечні вітання,
Хай буде у житті доволі
І ласки й ніжності й кохання!


вівторок, 5 лютого 2013 р.

Урок безпеки дорожнього руху.

      Нещодавно в бібліотеці було проведено урок безпеки дорожнього руху "Розумна обережність".
     Усі ми живемо в світі, де треба дотримуватись певних норм і правил, в тому числі і правил поведінки на дорозі. Саме дотримання цих правил - це збережене здоров'я та життя людини. Нерідко винуватцями дорожньо-транспортних випадків є самі діти, які граються поблизу доріг, переходять вулицю у невстановлених місцях. неправильно здійснюють посадку в маршрутні транспортні засоби й висадження з них. Але варто звернути увагу на те, що діти - це особлива категорія пішоходів та пасажирів, яких потрібно навчати правилам поведінки на дорозі, використовуючи різні форми та методи.

  Бібліотекар розповіла про правила дорожнього руху: облаштування дороги, дію світлофора, дорожні знаки, значення деяких з них. Під час бесіди, розглядання ілюстрацій, читання уривків із художніх творів, створення ігрових ситуацій дітям надалась можливість запам'ятати та вивчити правила безпечних ігор з м'ячем, катання на санчатах, роликах, велосипеді поблизу дороги. Навчили дітей, за яким номером можна викликати швидку допомогу, міліцію.

   І дуже важливо запам'ятати - правила треба знати і виконувати, це найголовніше і найважливіше для вашого життя і здоров'я.
    Переглянули діти і книжкову поличку :
      "Тільки треба вам, малята,
        про безпеку пам'ятати, 
        щоб в біду не потрапляти"