неділю, 20 лютого 2011 р.

"Мова - це історія народу, в ній відбито все його життя"

   Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із насповинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб - мова.
   Українська мова пройшла нелегкий шлях. Однак, для багатьох мільйонів людей вона була і є рідною, є мовою їхніх дідів, батьків і буде також мовою їхніх дітей.
21 лютого ми святкуємо  МІЖНАРОДНИЙ  ДЕНЬ    РІДНОЇ     МОВИ.  Цю дату визначено на 30-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в жовтні 1999 року, яка наголосила на важливій ролі мови в розвитку освіти, культури, формування нації і зміцнення держави.
     Саме ми, заради прийдешніх поколінь, повинні зберігати і шанувати мову, як це робили наші славні предки. Тож, як писав Максим Рильський: "...Як парость виноградної лози плекаймо мову..." любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України!
     В Голобській бібліотеці до цього дня було проведено огляд літератури " Мова - це історія народу, в ній відбито все його життя", оформлено книжкову поличку "Із слова починається людина, із мови починається мій рід". Працівники бібліотеки оформили альбом "Наша мова калинова", в якому зібрали вислови і цитати відомих людей.
    Вітаємо всіх з Міжнародним днем рідної мови. Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом!





Немає коментарів:

Дописати коментар